Publikavimo data: 2024-04-09
Salotos su kvinoja
Lengvos ir skanios salotos su kvinoja, avokadais, vyšniniais pomidorais ir traškiais aisbergais saldžiarūgščiame padaže. Šios salotos puikiai tinka užkandžiui ar vakarienei. Be to, salotos yra labai sveikos. Kvinoje gausu baltymų, joje yra devynių mūsų organizmui būtinų aminorūgščių, taip pat vitaminų ir mineralų. Kvinoja neturi glitimo, o tai labai svarbu sergantiems celiakija.
Žingsnis 1
Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į salotinę. Nupjaukite pusę avokado, nulupkite ir išimkite kauliuką. Avokadą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į salotinę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite medų, sojų padažą, citrinos sultis ir Dižono garstyčias iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Kvinoją nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite per sietelį. Užpilkite kvinoją šaltu vandeniu santykiu 1:2 ir šiek tiek pasūdykite. Puodą su kvinoja pastatykite ant viryklės ir užvirinkite vandenį. Uždenkite kvinoją dangčiu ir virkite 10-15 min. ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Į vyšninius pomidorus ir avokadą sudėkite virtą kvinoją. Padažas salotoms. Sudėkite pjaustytas aisbergo salotas ir išmaišykite. Salotos su kvinoja paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos