Publikavimo data: 2024-04-05
Salotos su kvinoja ir avokadais
Senovės Pietų Amerikos gyventojams kinva buvo "gyvybės grūdas". Dėl augalinių baltymų gausos šie grūdai yra vienas tinkamiausių produktų vegetariškai mitybai. Salotos su kvinoja su avokadu bus naudingos ir nepaprastai skanios. Šiam patiekalui rinkitės prinokusias daržoves ir avokadus. Paprastai avokado brandą rodo sodri tamsiai žalia žievelės spalva ir vaisiaus minkštumas. Kad nepažeistumėte minkštimo, vaisius spauskite ne pirštų pagalvėlėmis arba delnu, o ne galiukais.
Žingsnis 1
Išvirkite kvinoją pasūdytame vandenyje. Į vidutinio dydžio puodą supilkite kambario temperatūros vandenį ir supilkite jau nuplautą kvinoją. Šiek tiek pasūdykite vandenį ir užvirkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki silpnos. Virkite košę uždengę dangčiu 15-20 minučių, kol sugers visą puode esantį vandenį. Perkelkite kvinoją į didelę lėkštę, kad ji atvėstų.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite laimo sultis ir augalinį aliejų. Įberkite šiek tiek druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir česnako miltelių. Salotų padažą plakite, kol ingredientai susimaišys į vientisą mišinį.
Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus. Dideliame inde (dubenyje ar gilioje lėkštėje) sumaišykite visus susmulkintus produktus (daržoves ir žoleles). Į salotas supilkite paruoštą padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos