Publikavimo data: 2024-02-02
Salotos su rūkyta krūtinėle ir grybais receptas
Sluoksniuotos salotos ypač tinka ant šventinio stalo. Tokie patiekalai atrodo apetitiškai ir puošniai. Salotas su rūkyta krūtinėle ir grybais galite patiekti ne tik per šventę, bet ir bet kurią dieną, kai norite palepinti save ir artimuosius. Patiekalas paruošiamas labai greitai ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl su juo gali susidoroti net pradedantysis.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir grybus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Daržoves virkite, kol suminkštės. Kietai išvirkite kiaušinius: įdėkite juos į šaltą vandenį ir virkite 8 minutes po užvirimo. Kiaušinius panardinkite į ledinį vandenį ir nulupkite. Į vandenį įberkite 0,5 šaukštelio druskos, kad verdant kiaušiniai neišsilydytų. Norėdami geriau nulupti kiaušinius, staigiai panardinkite juos į ledinį vandenį.
Žingsnis 2
Nulupkite virtas morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka.
Žingsnis 3
Virtas bulves sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Kietai virtus kiaušinius taip pat sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Grybus ir rūkytą vištieną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 3-5 minutes pakepinkite grybus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Tada sudėkite salotas. Ant formos dugno dėkite rūkytos vištienos griežinėlių sluoksnį, o ant jo - majonezo sluoksnį.
Žingsnis 8
Tada sudėkite sluoksnį keptų grybų.
Žingsnis 9
Po to dedamas bulvių sluoksnis.
Žingsnis 10
Tada ant viršaus uždėkite morkų sluoksnį.
Žingsnis 11
Dabar sudėkite kiaušinius ir uždenkite juos majonezo sluoksniu.
Žingsnis 12
Leiskite salotoms šiek tiek pritraukti ir išimkite formą. Gero apetito!
Žingsnis 13
Patiekite salotas porcijomis, papuoštas smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos