Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos su virta vištiena carpaccio
Carpaccio - tai XX a. viduryje Venecijoje išrastas plonai supjaustytos žalios mėsos, pagardintos prieskoniais, aliejumi ir citrinos sultimis, patiekalas. Pagrindinė jo paslaptis - mėsa turi būti plona, beveik permatoma, bet kartu ir nesuplyšusi. Kad nesuklystumėte, galite naudoti jau paruoštą karpačo pakuotėje. Tradiciškai karpačo patiekiamas su pomidorais ir putpelių kiaušiniais, tačiau į salotas galite pridėti salierų, saldžiųjų paprikų, alyvuogių, svogūnų ir kitų daržovių.
Žingsnis 1
Marinuokite vištienos karpačo. Sudėkite vištienos karpačio į dubenį, supilkite citrinos sultis, sojų padažą ir viską išmaišykite. Pamirkykite mėsą marinate maždaug 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salierų ir pomidorų griežinėlius sudėkite į lėkštę jų nemaišydami. Kiaušinius perpjaukite per pusę ir sudėkite prie daržovių. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, pabarstykite visus ingredientus. Suvyniokite mėsos griežinėlius į rožės formą ir išdėliokite ant sūrio. Patiekalą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kategorijos