Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su vištiena, daržovėmis, kiaušiniais ir skrebučiais
Šias salotas galima vadinti Cezario salotų improvizacija rusiškuoju būdu, kai pagrindu imamos vienos salotos, bet pridedama keletas originalioms salotoms nebūdingų ingredientų. Kartu salotos gaunamos labai skanios. Jose puikiai dera daržovių sultingumas ir lengvumas, vištienos, sūrio ir kiaušinių maistingumas, majonezo ir česnako pikantiškumas, traški džiūvėsėlių tekstūra. Ingredientų skaičius skirtas dviem porcijoms, todėl gamindami visus ingredientus padalykite iš 2. Tai labai sočios salotos, kurios gali pakeisti pagrindinį patiekalą.
Žingsnis 1
Į puodą su šaltu vandeniu įmuškite kiaušinius ir užvirkite, o kai užvirs, virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Kai kiaušiniai išvirs, perliekite juos šaltu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite griežinėliais supjaustytą vištienos filė ir kepkite ant stiprios ugnies 5-10 minučių, nuolat maišydami. Nepamirškite pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Į plokščias dideles lėkštes ant dugno sudėkite stambiai supjaustytas arba rankomis suplėšytas aisbergo salotas. Ant salotų dėkite per pusę perpjautą agurką, o ant jo - per pusę perpjautą pomidorą.
Žingsnis 5
Ant daržovių sudėkite keptą vištienos filė ir 4 gabalėliais supjaustytus kiaušinius.
Žingsnis 6
Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis daržovių skustuku ir sudėkite į salotas.
Žingsnis 7
Sumaišykite išspaustą česnaką ir majonezą.
Žingsnis 8
Keliose vietose ant salotų nedideliais gumulėliais užtepkite česnakinio majonezo.
Žingsnis 9
Salotas pabarstykite skrebučiais. Įdėkite jų į salotas prieš pat patiekdami.
Kategorijos