Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su vištiena ir alyvuogėmis
Alyvmedžiai auga Viduržemio jūros regione. Alyvuogės yra vaisiai, o ne daržovės, tačiau šviežios jos nevalgomos, nes yra karčios. Kad jos taptų skanios, jos mirkomos druskos tirpale. Alyvuogėse yra daug naudingų medžiagų, mažinančių širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Dažniausiai alyvuogės patiekiamos kaip užkandis arba naudojamos kaip salotų sudedamoji dalis.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus ir išvirkite grybus. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, agurką - kubeliais. Kiaušinius ir morkas atskirai sutarkuokite stambia tinkline tarka, sūrį - smulkia tinkline tarka. Grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir 10 min. kepkite grybus, kol iškeps.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Padėkite kepimo žiedą ant plokščios lėkštės ir išdėliokite salotas tokiais sluoksniais, kiekvieną jų patepdami majonezu: vištiena, agurkai, kiaušiniai, grybai, morkos, žalieji žirneliai, sūris, alyvuogės. Paskutinis sluoksnis neturėtų būti išteptas majonezu.
Kategorijos