Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su vištiena ir baklažanais
Viduržemio jūros regiono stiliaus salotose su vištiena, baklažanais ir pomidorais visi produktai supjaustomi stambiai. Svarbu imti stiprius nedidelius pomidorus, kurie kepant nesubyrės. Vietoj fetos galima naudoti kitą minkštą sūrį: mocarelą, sūrį "Adygea" arba varškę. Kad baklažanai nebūtų kartūs, supjaustykite juos griežinėliais ir pabarstykite druska, tada palikite 10-20 minučių, kad prisitrauktų sulčių. Po to nuplaukite šaltu vandeniu. Maži jauni baklažanai nebus kartūs.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, balzaminį actą, druską ir pipirus. Suplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite vištieną. Apšlakstykite filė alyvuogių aliejumi ir pabarstykite prieskoniais. Suvyniokite į foliją ir 30 minučių pašaukite į orkaitę. Iškepusią vištieną palikite atvėsti orkaitėje.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi. Sudėkite baklažanus ir maišydami kepkite 5-7 minutes. Sudėkite pomidorus ir kepkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Išimkite šiltą filė iš folijos ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite vištienos griežinėlius į salotinę, suberkite daržoves ir žoleles. Užbarstykite fetos, paskaninkite ir išmaišykite.
Kategorijos