Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su vištiena ir bulguru
Paprastai manoma, kad kruopos netinka salotoms ruošti, nes jos būna per sunkios. Tačiau yra receptų, kuriuose kruopos yra nepakeičiamas ingredientas. Ryškus pavyzdys - salotos su vištiena ir bulguru. Patiekalas gaunasi labai skanus, švelnus ir kartu lengvas, o tai yra viena iš jo savybių. Salotos puikiai tinka tinkamai mitybai. Be dietinės vištienos filė ir kruopų, į salotų sudėtį įeina alyvuogių aliejus, kuris veiksmingai veikia svorio mažinimą.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Iš visų pusių pabarstykite filė druska ir prieskoniais ir gerai įtrinkite, kad mėsa įsigertų. Tada perkelkite vištieną į dubenį, užpilkite citrinos sultimis ir palikite 30 minučių. Po to pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Ant įkaitusio aliejaus dėkite vištienos krūtinėlę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinė.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Supjaustykite keptą vištienos krūtinėlę mažais gabalėliais, o agurkus - kubeliais arba pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Visus susmulkintus ingredientus perkelkite į gilų dubenį. Į tą patį dubenį suberkite bulgurą. Paruoštas salotas apšlakstykite augaliniu aliejumi ir druska pagal skonį, gerai išmaišykite.
Kategorijos