Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos su vištiena ir bulvėmis
Salotos su vištiena ir bulvėmis yra labai skanus ir nesudėtingas patiekalas, paruoštas iš švelnios mėsos, daržovių ir grybų. Salotos papildytos padažu, todėl yra dar maistingesnės. Šio recepto ypatumas - bulvių paruošimas. Pirmiausia daržoves reikia sutarkuoti, o tada kepti dideliame kiekyje aliejaus, kol įgaus auksinę plutelę. Dėl to gausite traškias bulves, puikiai derančias su rūkyta vištiena ir grybais.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Keptuvę pastatykite ant didelės ugnies, įpilkite į ją pusę puodelio augalinio aliejaus ir palikite, kad įkaistų. Kol aliejus įkaista, sutarkuokite bulves stambia tarka. Tada nedideliu sieteliu suberkite tarkuotas daržoves į įkaitintą aliejų. Palaukite, kol bulvės įgaus auksinę spalvą, ir tik tada perkelkite jas į popieriniais rankšluosčiais išklotą dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Rūkytą vištieną, agurkus ir kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, o grybus - plonais griežinėliais. Taip pat paruoškite padažą. Tam į dubenį sudėkite majonezą, augalinį aliejų, druską, cukrų ir pipirus pagal skonį, tada gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite patiekalą sluoksniais ir kiekvieną sluoksnį apšlakstykite padažu. Į serviravimo lėkštę sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus, vištieną, kiaušinius ir marinuotus agurkus. Pabaigoje salotas apibarstykite keptomis bulvėmis.
Kategorijos