Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos su vištiena ir Cezario padažu
Minkštos ir maistingos Cezario salotos dėl nuostabaus skonio derinio vertinamos visame pasaulyje. Įdomu tai, kad yra daugybė šio patiekalo variantų, tačiau jo nepakeisti išlieka švelni vištienos filė, sultingi vyšniniai pomidorai ir pagal specialų receptą paruoštas padažas. Salotos su Cezario padažu yra apetitą žadinantis patiekalas, puikiai tinkantis vištienos ir daržovių mėgėjams. Paruoštos salotos gaunasi labai skanios, sotios ir sveikos.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Kambario temperatūros kiaušinį užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 1 minutę pastovėti, tada atvėsinkite ir suplakite mikserio dubenyje. Sudėkite česnaką, garstyčias, citrinos sultis, Vusterio padažą, cukrų ir tarkuotą parmezaną. Pradėkite plakti mišinį. Tada, neišjungdami blenderio, į padažą supilkite augalinį aliejų. Mišinį plakite dar 1-2 minutes, tada supilkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti salotas. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir palikite, kad įkaistų. Tuo pat metu supjaustykite duonos riekes nedideliais kubeliais. Kai aliejus įkais, sudėkite duoną į keptuvę, įberkite pipirų ir druskos ir kepkite, kol apskrus. Perkelkite skrebučius į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, sudėkite vištienos filė. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės. Perkelkite vištieną į lėkštę ir apšlakstykite padažu. Perpjaukite putpelių kiaušinius ir vyšninius pomidorus per pusę. Rankomis suplėšykite salotų lapus.
Žingsnis 4
Surinkite patiekalą. Vištienos filė supjaustykite plonais griežinėliais. Padažą supilkite į atskirą dubenį, šiek tiek palikdami dubenyje. Tada į dubenį, kuriame buvo padažas, sudėkite salotų lapus ir sumaišykite. Sudėkite vištieną, pomidorus, kiaušinius ir tarkuotą parmezaną. Prieš patiekdami įmaišykite džiūvėsėlius ir padažą.
Kategorijos