Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos su vištiena ir džiūvėsėliais
Šis receptas yra supaprastinta garsiųjų Cezario salotų versija. Vietoj sudėtingo padažo patiekalą pagardinkite graikišku jogurtu su česnakais ir krapais. Salotų lapus pakeiskite kopūstų šiaudeliais, o vyšninius pomidorus - konservuotais kukurūzais. Kad salotos ant stalo atrodytų įspūdingiau, naudokite kepimo formą. Galite išsiversti su klasikiniu žiedu arba užkandį išdėlioti širdies ar gėlės forma.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Supjaustykite duoną kubeliais ir sudėkite į celofaninį maišelį. Įberkite druskos, džiovintų česnakų ir krapų, paprikos, aliejaus ir suplakite maišelį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, sudėkite duoną ant kepimo skardos arba kepimo formos. Kepkite, kol paruduos, apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas ir paruoškite padažą. Vištieną supjaustykite skaidulomis ir sudėkite į kopūstus. Į lėkštę sudėkite kukurūzus ir pagal skonį pasūdykite salotas. Šviežius krapus ir česnaką sumaišykite su graikišku jogurtu ir užpilkite salotas.
Kategorijos