Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos su vištiena ir kalmarais
Gausias salotas su mėsa, žuvimi ir kitais ingredientais tinka ruošti didelėms šventėms ir jomis vaišinti svečius prieš patiekiant karštą maistą. Toks patiekalas taip pat bus tinkamas užkandis prie aperityvo gėrimo. Šeimos šventei ar susitikimui su draugais galite paruošti paprastas salotas su vištiena ir kalmarais. Joms sukurti prireiks šiek tiek laiko. Patiekalas gaunasi švelnus, skanus ir neįprastas. Salotas galima patiekti įvairiai - bendrame dubenyje arba valgomose "lėkštėse".
Žingsnis 1
Marinuokite svogūną. Supjaustytas daržoves sudėkite į dubenį, suberkite druską, cukrų ir actą. Supilkite vandenį, kad jis visiškai apsemtų svogūnus. Palikite 15-20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Išvirkite kalmarus. Supilkite vandenį į puodą. Įdėkite lauro lapą, pipirų žirnelius, krapus, druskos pagal skonį. Užvirinkite. Įdėkite kalmarus ir palaikykite 2-3 minutes. Tada atvėsinkite karkvabalius, supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite vištienos ir kalmarų salotas. Išmeskite svogūnus į koštuvą. Leiskite marinatui nutekėti. Sudėkite vištieną, kalmarus, kiaušinius, agurkus ir marinuotus svogūnus į salotinę. Pagardinkite pipirais. Apšlakstykite majonezu ir išmaišykite.
Kategorijos