Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos su vištiena ir konservuotomis baltosiomis pupelėmis
Norėdami paruošti salotas su vištiena ir baltosiomis pupelėmis, rinkitės konservuotas pupeles, kurių sudėtyje yra kuo mažiau ingredientų. Geriausia, kad etiketėje būtų tik pupelės, vanduo, druska ir cukrus. Baltosios pupelės turi teigiamą poveikį visoms organizmo funkcijoms, įskaitant cukraus kiekio kraujyje mažinimą. Pupelės dėl didelio baltymų kiekio vadinamos mėsos pakaitalu. Norėdami išvirti sultingą ir skanią vištienos filė, į sultinį įberkite prieskonių (pipirų, paprikos, ciberžolės, kario). Jie pagerina skonį ir palengvina virškinimą.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite vištienos krūtinėlę ir įberkite druskos. Mėsą virkite 20 minučių. Vištieną atvėsinkite sultinyje. Išimkite mėsą iš kaulo ir supjaustykite ją kubeliais arba susmulkinkite skaidulomis.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų ir sojų padažą. Įpilkite citrinos sulčių, garstyčių ir aitriosios paprikos. Išmaišykite ingredientus ir sudėkite svogūnų žiedus. Palikite svogūnų padažą kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti salotas. Giliame dubenyje arba salotinėje sumaišykite daikono ridikėlius, pipirus ir virtą vištieną. Išdėliokite pupeles ir rankomis stambiai susmulkinkite salotas. Sudėkite marinuotus svogūnus ir padažą su likusiais ingredientais. Gerai išmaišykite salotas.
Kategorijos