Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su vištiena ir kuskusu
Salotos su vištiena gali būti maistingesnės ir įgauti įdomų skonį, jei jas paruošite su kuskusu. Iš pradžių šios kviečių kruopos buvo paplitusios Šiaurės Afrikos šalyse. XIII a. apie ją sužinojo europiečiai. Kuskusas ruošiamas sukant mažus maltų kviečių ir vandens rutuliukus, taip pat galima dėti druskos ir prieskonių. Kartais kviečiai pakeičiami maltais ryžiais arba miežiais, priklausomai nuo regiono, kuriame jis gaminamas.
Žingsnis 1
Supjaustykite vištienos salotų ingredientus griežinėliais. Vištienos krūtinėlę atšaldykite ir supjaustykite batonėliais. Pomidorą ir saldžiąją papriką supjaustykite mažais gabalėliais, susmulkinkite romėnų salotas.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Dubenyje sumaišykite daržoves, alyvuoges, salotų lapus, kuskusą ir vištienos filė, pagardinkite pipirais, aliejumi ir druska. Sumaišykite salotų ingredientus.
Žingsnis 3
Paruoškite pitos traškučius. Supjaustykite pitą trikampėliais. Sudėkite juos ant pergamentu išklotos skardos ir 10-15 min. džiovinkite įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos