Publikavimo data: 2024-05-25
Salotos su vištiena ir marinuotais grybais
Marinuoti grybai visada tinka kaip atskiras užkandis, tačiau tai nereiškia, kad jų negalima naudoti kitais būdais, pavyzdžiui, įmaišyti į salotas. Salotoms galite naudoti marinuotas perlines, opijines, austres arba pievagrybius, kurie suteiks patiekalui malonaus grybų skonio, aromato ir šiek tiek aštraus poskonio. Salotų recepto ingredientai gali būti įvairūs. Jei norite, kad salotos būtų sotesnės ir maistingesnės, paruoškite salotas iš vištienos krūtinėlės ir virtų bulvių.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotų ingredientus. Nulupkite virtas bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais arba rankomis atskirkite į pluoštus. Virtus vištų kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir sutarkuokite smulkia tarka. Iš marinuotų grybų nupilkite skystį ir juos smulkiai supjaustykite. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Į lėkštę įdėkite tešlos žiedą. Į žiedo vidų sudėkite tarkuotas bulves kaip pirmąjį sluoksnį, pasūdykite ir aptepkite majonezu. Dėkite antrąjį sluoksnį marinuotų grybų ir taip pat patepkite plonu majonezo sluoksniu. Tada paskleiskite tolygų vištienos sluoksnį ir vėl ištepkite majonezu. Ketvirtasis sluoksnis - tarkuoti kiaušiniai, šiek tiek druskos, ištepti plonu majonezo sluoksniu ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Dėkite paruoštas salotas į šaldytuvą 1 valandai, kad visi sluoksniai įsigertų. Tada išimkite salotas, atsargiai nuimkite tešlos žiedą ir patiekite salotas.
Kategorijos