Salotos su vištiena ir marinuotais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Salotos su vištiena ir marinuotais grybais

Marinuoti grybai visada tinka kaip atskiras užkandis, tačiau tai nereiškia, kad jų negalima naudoti kitais būdais, pavyzdžiui, įmaišyti į salotas. Salotoms galite naudoti marinuotas perlines, opijines, austres arba pievagrybius, kurie suteiks patiekalui malonaus grybų skonio, aromato ir šiek tiek aštraus poskonio. Salotų recepto ingredientai gali būti įvairūs. Jei norite, kad salotos būtų sotesnės ir maistingesnės, paruoškite salotas iš vištienos krūtinėlės ir virtų bulvių.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos su vištiena ir marinuotais grybais Žingsnis 1
Supjaustykite salotų ingredientus. Nulupkite virtas bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais arba rankomis atskirkite į pluoštus. Virtus vištų kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir sutarkuokite smulkia tarka. Iš marinuotų grybų nupilkite skystį ir juos smulkiai supjaustykite. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Salotos su vištiena ir marinuotais grybais Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Į lėkštę įdėkite tešlos žiedą. Į žiedo vidų sudėkite tarkuotas bulves kaip pirmąjį sluoksnį, pasūdykite ir aptepkite majonezu. Dėkite antrąjį sluoksnį marinuotų grybų ir taip pat patepkite plonu majonezo sluoksniu. Tada paskleiskite tolygų vištienos sluoksnį ir vėl ištepkite majonezu. Ketvirtasis sluoksnis - tarkuoti kiaušiniai, šiek tiek druskos, ištepti plonu majonezo sluoksniu ir apibarstyti tarkuotu sūriu.

Žingsnis 3

Salotos su vištiena ir marinuotais grybais Žingsnis 3
Baigti gaminti. Dėkite paruoštas salotas į šaldytuvą 1 valandai, kad visi sluoksniai įsigertų. Tada išimkite salotas, atsargiai nuimkite tešlos žiedą ir patiekite salotas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos