Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su vištiena ir marinuotomis opiatais
Salotoms su marinuotais opijatais rinkitės šviežią vištieną. Mėsos paviršius turi būti blizgus ir drėgnas, be gleivių. Jei oda yra geltonos spalvos, vadinasi, vištiena buvo sena ir mėsa bus kieta. Tokiu atveju pailginkite virimo laiką. Marinuotos opeles yra ne tik labai skanūs, bet ir naudingi grybai. Opikiai naudingi dėl didelio vitaminų ir mineralinių medžiagų kiekio. Tačiau verta nepamiršti, kad, kaip ir kiti marinuoti grybai, opuncijos verdamos dideliame kiekyje acto.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Vištienos kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Pastatykite puodą ant didelės ugnies ir užvirinkite vandenį. Užvirus vištienos kiaušinius virkite 8-9 minutes, tada atvėsinkite šaltame vandenyje. Nulupkite juos nuo lukštų ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Sumaišykite paruoštus produktus. Į gilų dubenį sudėkite vištienos filė ir kiaušinius. Sudėkite marinuotus opijatus ir smulkintus svogūnus. Sudėkite kumpį ir įpilkite majonezo. Druska ir pipirais, ingredientus gerai išmaišykite.
Kategorijos