Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su vištiena ir medumi
Vištienos filė, obuoliai, kedro riešutai, apelsinas ir medus - sėkmingas ryškių ir neįprastų salotų derinys. Dėl medaus vištiena tampa minkštesnė ir švelnesnė, o medus salotoms suteikia ne tik malonaus saldumo, bet ir naudos. Medus yra energijos ir vitaminų šaltinis. Dėl antibakterinių ir gydomųjų savybių jis taip pat gydo kosulį, gydo žaizdas. Jis gali palaikyti imunitetą ir atsikratyti nemigos. Apelsinas pripildo salotas vitaminų ir padaro jas labai sultingas.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotoms skirtus ingredientus. Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis. Žaliąjį obuolį ir pusę morkos sutarkuokite stambia tarka. Apelsiną supjaustykite apvaliomis skiltelėmis, tada ketvirčiais. Salotas ir rukolą supjaustykite stambiais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir medų. Į salotinę sudėkite vištieną, obuolį ir morkas, tada apelsiną, salotas ir rukolą. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir medumi, pasūdykite ir išmaišykite.
Kategorijos