Publikavimo data: 2025-08-21
Salotos su vištiena ir miško grybais
Šios salotos - tai naudingų vitaminų ir mikroelementų lobynas. Jas sudaro vištiena, grybai, riešutai, džiovintos slyvos ir obuoliai. Obuoliai suteikia salotoms malonios rūgštelės ir gaivumo. Grybai yra gerų baltymų šaltinis, o daugelio rūšių miško grybuose gausu fosforo, cinko, B ir C grupės vitaminų. Cinkas svarbus endokrininei sveikatai.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Slyvas supjaustykite mažais gabalėliais. Riešutus susmulkinkite peiliu arba sudėkite juos į storą maišelį ir kelis kartus susukite kočėlu. Sūrį sutarkuokite stambia tinkline tarka. Kiaušinių baltymus ir obuolius atskirai sutarkuokite stambia trintuve, o trynius - smulkia trintuve. Pievagrybius supjaustykite plokštelėmis. Susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 2
Apkepkite grybus ir svogūnus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite grybus bei svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies maišydami, kol iškeps.
Žingsnis 3
Baigti ruošti salotas. Produktus išdėliokite sluoksniais tokia tvarka: pusė vištienos filė, grybai su svogūnais, majonezo tinklelis, sūris, majonezas, kiaušinių baltymai, obuolys, džiovintos slyvos, majonezas, riešutai, likusi vištiena, majonezas, tryniai.
Kategorijos