Publikavimo data: 2024-05-25
Salotos su vištiena ir obuoliais
Lengvos ir švelnios salotos su vištiena, kiaušiniais, sūriu ir obuoliais grietinės ir majonezo padaže. Salotos gaunasi labai skanios ir neįprastos. Obuolys prideda šiek tiek saldumo ir rūgštumo. Salotoms paruošti geriausia imti ne per rūgščius obuolius. Toks patiekalas puikiai tinka vakarienei ir šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Kietai virtus vištų kiaušinius virkite 10 minučių. Kiaušinius atvėsinkite ir nulupkite.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite vištienos krūtinėlę ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Nulupkite obuolį ir sutarkuokite jį stambia tarka.
Žingsnis 5
Virtą vištieną supjaustykite mažais kubeliais arba supjaustykite rankomis.
Žingsnis 6
Vištienos kiaušinius sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 7
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę, majonezą, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 8
Dabar paruoškite salotas. Jas galite sudėti per specialų formavimo žiedą arba į plokščią salotinę. Pirmuoju sluoksniu sudėkite vištieną, aptepkite ją padažu.
Žingsnis 9
Tada sluoksnius išdėliokite tokia tvarka: kiaušiniai, padažas, obuoliai, padažas, tarkuotas sūris. Paruošta.
Žingsnis 10
Salotas patiekite papuoštas plonais obuolio griežinėliais. Gero apetito!
Kategorijos