Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su vištiena ir parmezanu
Salotos su vištiena ir parmezanu - skanus ir labai maistingas patiekalas, kuriame švelni filė puikiai dera su apetitą žadinančia šonine ir sultingomis daržovėmis. Salotos papildytos tarkuotu parmezanu, suteikiančiu salotoms malonių rūgščių natų. Patiekalo ypatumas - vištienos paruošimas, susidedantis iš dviejų etapų, leidžiančių ją pagaminti minkštą ir su rausva plutele. Patiekite paruoštas salotas porcijomis, sudėję jas į krembriulėles arba nedidelius salotinius dubenėlius.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Įdėkite keptuvę ant didelės ugnies, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir palaukite, kol įkais. Kai aliejus įkais, sudėkite paruoštą vištienos krūtinėlę. Kepkite iš visų pusių, kol paruduos, tada perkelkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Susmulkinkite kopūstus ir sudėkite juos į atskirą indą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir suberkite jį į kopūstus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Rankomis suplėšykite salotų lapus. Šoninę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, o atvėsusią vištieną - griežinėliais. Vyšninius pomidorus ir kiaušinius perpjaukite per pusę. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Į lėkštę sudėkite kopūstus. Tada išdėliokite salotų lapus, filė griežinėlius ir šoninę. Po to sudėkite vyšninius pomidorus ir kiaušinius. Pabarstykite patiekalą tarkuotu parmezanu, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
Kategorijos