Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos su vištiena ir persikais
Salotos su vištiena ir persikais - ryškus, sotus ir labai maistingas patiekalas, pasižymintis puikiu skonio deriniu ir maloniu aromatu. Išskirtinis salotų bruožas - ruošiama vištienos filė. Prieš kepant ji marinuojama padažų, medaus ir garstyčių mišinyje, kuris suteikia neįprastą aštriai saldų skonį. Dėl to paruošta mėsa būna labai kvapni ir sultinga. Salotose gausu ne tik skonio, bet ir maistingųjų medžiagų - baltymų, fosforo ir ląstelienos.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite mėsą mažais griežinėliais. Į gilų dubenį supilkite austrių padažą ir sojų padažą. Tada sudėkite garstyčias, medų ir apelsininius pipirus. Mišinį gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tada į dubenį perkelkite vištienos filė griežinėlius. Palikite mėsą marinuotis 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite vištieną. Įdėkite keptuvę ant didelės ugnies, supilkite alyvuogių aliejų ir palikite, kad įkaistų. Kai aliejus įkais, sudėkite marinuotą filė. Kepkite vištieną 4-5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite mėsą ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite ingredientus. Išimkite persikus iš stiklainio, nuplaukite sirupo perteklių ir sudėkite ant darbinio paviršiaus. Tada supjaustykite vaisius kubeliais. Salotų lapus suplėšykite rankomis, o bazilikus susmulkinkite peiliu, palikdami kelis lapelius patiekti. Sudėkite ingredientus į gilų dubenį, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Paruoškite salotas. Salotų lapus, bazilikus ir persikus sudėkite į lėkštę. Ant viršaus uždėkite vištienos gabalėlius ir vyšninių pomidorų puseles. Švelniai sumaišykite salotas.
Kategorijos