Publikavimo data: 2025-08-21
Salotos su vištiena ir petražolėmis
Virtos vištienos, petražolių, svogūnų ir morkų salotos su aštriu majonezo, grietinės, migdolų ir jalapeno pipirų padažu yra gana sotūs patiekalai. Padažui pasigaminti prireiks blenderio, kuriuo visus ingredientus susmulkinsite iki vientisos masės. Jei salotos pasirodys per sausos, įpilkite stiklinę likusio sultinio. Beje, petražolės gerina apetitą, todėl vienos porcijos salotų gali neužtekti. Pirkite tik petražoles ryškiai žaliais lapais.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Krūtinėlę gerai pabarstykite druska ir palikite 25 minutes pastovėti. Tada nuplaukite po vandeniu, sudėkite į puodą, sudėkite morką ir svogūną, užpilkite vandeniu. Užvirus sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 25 minutes, periodiškai nugriebdami putas. Išjunkite kaitlentę ir palikite puodą 20 minučių. Atvėsusią mėsą nuimkite nuo odos ir kaulų ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Migdolus kepkite sausoje keptuvėje 10-15 minučių, kol jie įgaus auksinę spalvą. Palaukite, kol jie atvės, ir susmulkinkite. Česnako skilteles sudėkite į trintuvo dubenį ir susmulkinkite. Tada sudėkite majonezą, grietinę, jalapeno pipirus, druską, supilkite citrinos sultis ir sumaišykite iki vientisos masės. Tada sudėkite riešutus ir įmaišykite juos į padažą.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite supjaustytą mėsą, padažą ir petražoles į salotinę ir sumaišykite.
Kategorijos