Publikavimo data: 2025-08-21
Salotos su vištiena ir putpelių kiaušiniais
Salotos su vištiena ir putpelių kiaušiniais yra vienas iš Cezario salotų variantų. Tačiau šiame recepte nėra klasikinio padažo: padažas ruošiamas alyvuogių aliejaus ir vyno acto pagrindu, todėl patiekalas yra sveikesnis. Kitas skirtumas - svogūnai. Geriau naudoti raudonąjį, nes jis ne toks kartus ir su juo salotos atrodys spalvingesnės. Sūrį galima sutarkuoti, supjaustyti kubeliais arba supjaustyti plonais griežinėliais daržovių skustuku.
Žingsnis 1
Apšlakstykite ir iškepkite filė. Suvyniokite mėsą į maistinę plėvelę ir apskrudinkite iš abiejų pusių, supjaustykite juostelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir sudėkite filė. Kepkite ant didelės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Nuimkite mėsą nuo ugnies ir leiskite jai atvėsti.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Suplėšykite salotų lapus. Svogūną supjaustykite plonais žiedais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Vyšnias ir putpelių kiaušinius perpjaukite per pusę.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir sudėkite salotas. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, druską ir pipirus. Suplakite, kad susimaišytų. Į salotinę sudėkite aisbergo lapus, vištieną, pomidorus ir kiaušinius, svogūnus. Supilkite padažą ir išmaišykite. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.
Kategorijos