Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su vištiena ir raudonosiomis pupelėmis
Salotos su vištiena ir raudonosiomis pupelėmis - tai tikra "baltymų bomba", kuri paruošiama gana paprastai. Pupelių baltymai yra labai panašūs į mėsos baltymus ir organizmas juos suvirškina iš trijų ketvirtadalių, todėl pupelės yra vertingas baltymų šaltinis. Grietinę galima vartoti ir mažiau riebią arba pakeisti jogurtu. Papuošimui salotas pabarstykite moliūgų sėklomis arba riešutais. Pupelės nebūtinai turi būti konservuotos - galite paimti sausų pupelių ir jas išvirti.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Vištieną 20-25 min. virkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Tada mėsą atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite vištieną, pupeles ir česnaką į salotinę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, pagardinkite grietine ir gerai išmaišykite.
Kategorijos