Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su vištiena ir romano salotomis
Romano salotos - tamsiai žali traškūs lapai mažame tankiame daigelyje. Jos labai sveikos, todėl kadaise buvo naudojamos tik gydymo tikslais. Tačiau šiandien romaninės salotos tampa dažnu daugelio patiekalų ingredientu. Jos ypač dera su aštriais prieskoniais ar padažais ir vištiena. Prieš dėdami romaninių salotų į salotas, kelis kartus nuplaukite lapus po šaltu tekančiu vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Vištienos filė supjaustykite griežinėliais ir sausai apkepkite iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes. Rankomis suplėšykite romanines salotas. Smulkiai supjaustykite bazilikus. Supjaustykite pomidorus ir paprikas griežinėliais. Česnaką sutarkuokite arba susmulkinkite trintuvu ar presu.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite romanines salotas, bazilikus, pomidorų ir paprikų griežinėlius bei nesmulkintas alyvuoges. Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias ir česnaką. Į salotas sudėkite vištienos griežinėlius ir padažą ir viską sumaišykite.
Kategorijos