Publikavimo data: 2025-08-18
Salotos su vištiena ir voveraitėmis
Salotos su rūkyta vištiena, marinuotais grybais, agurkais, kiaušiniais ir svogūnais po majonezu yra labai sočios. Nebūtina vartoti tik rūkytą vištieną - tinka ir virta vištiena. O pievagrybius galite pakeisti kitais grybais - pavyzdžiui, pievagrybiais. Grybai gerina imunitetą ir greitina medžiagų apykaitą. Įdomu tai, kad Rusijoje ir buvusios SSRS šalyse šie grybai vertinami dėl savo naudingųjų savybių ir skonio, tačiau Europoje opuncijos nėra tokios populiarios.
Žingsnis 1
Apkepkite grybus ir svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite grybus bei svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-8 minutes, kol svogūnai taps permatomi. Tada atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Kiaušinius 8-10 min. virkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite ir nulupkite nuo lukštų. Kiaušinius, agurkus ir vištienos filė supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite kiaušinius, vištieną, agurkus, grybus su svogūnais ir žaliaisiais svogūnais. Apibarstykite druska, pipirais, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite.
Kategorijos