Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos su vištiena, kukurūzais ir marinuotais agurkais
Salotos su vištiena, marinuotais agurkais, sūriu ir pupelėmis gali būti patiekiamos kaip atskiras patiekalas, pavyzdžiui, vakarienei. Dėl didelio baltymų kiekio sudedamosiose dalyse ir džiūvėsėlių patiekalas gaunasi maistingas ir skanus. Bazilikai gali pasitarnauti ne tik kaip puošmena, bet ir kaip papildomi žalumynai, jei lapus įmaišysite į salotas. Dėl natūralaus jogurto padažas gaunasi švelnus ir lengvas, su malonia rūgštele.
Žingsnis 1
Pradėkite pjaustyti maistą griežinėliais. Susmulkinkite česnaką presu. Ruginės duonos riekes gerai įtrinkite česnaku ir druska ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Įkaitinkite sausą keptuvę ant stiprios ugnies ir 2-3 min. džiovintuvu kepkite duoną. Vištienos filė ir marinuotus agurkus supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais. Susmulkinkite petražoles. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Suformuokite patiekalą. Į salotinę sudėkite vištienos ir agurkų kubelius, sūrio drožles, pupeles ir kukurūzus. Apšlakstykite jogurtu, druska ir pipirais ir išmaišykite. Tada sudėkite juodos duonos kubelius ir išmaišykite.
Kategorijos