Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su vištienos kepenėlėmis, mandarinais ir parmezanu
Salotos su vištienos kepenėlėmis, mandarinais ir parmezanu pasirodo ne tik gražios ir apetitiškos, bet ir turi naudingų ir mūsų organizmui reikalingų ingredientų. Vištienos kepenyse yra daug magnio, fosforo, geležies, vitaminų, jos naudingos akims, odai, kraujotakos sistemai. Mandarinai taip pat yra vitaminų lobynas. Be to, salotas galima paruošti šventei, pavyzdžiui, romantiškai vakarienei Valentino dienos proga.
Žingsnis 1
Vištienos kepenėles nuvalykite, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir apkepkite kepenėles, kepdami kepenėlių nesūdykite, nes jos išleis sultis ir ne iškeps, o išvirs. Kepenėles iš vienos pusės vidutiniškai kepkite 1-1,5 minutės. Iškepusių kepenų nepalikite ant įkaitusios kaitlentės ir nuolat jas stebėkite.
Žingsnis 3
Nulupkite mandarinus ir padalykite juos skiltelėmis, salotų lapus stambiai susmulkinkite rankomis. Viską sudėkite į plokščią lėkštę ir įdėkite keptas kepenėles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į alyvuogių aliejų pagal skonį įpilkite balzaminio acto, druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Padažykite salotas ir ant viršaus užberkite smulkiai tarkuoto parmezano.
Kategorijos