Publikavimo data: 2024-02-04
Salotos su vištienos širdelėmis receptas
Neįprastos ir sočios salotos tiems, kuriems nusibodo įprasti receptai. Vištienos širdelių ir mėtų padažo derinys nepaliks abejingų gurmanų.
Žingsnis 1
Palikite vištienos širdeles šaltame pasūdytame vandenyje 30 minučių, tada nuplaukite šaltu vandeniu, jei reikia, nupjaukite riebalus ir nusausinkite. Išvirkite kiaušinius. Gerai nuplaukite daržoves ir salotų lapus. Nulupkite ir stambiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Kepkite širdeles, kol iškeps, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Agurkus supjaustykite pusžiedžiais, atvėsusias širdeles supjaustykite plonais žiedais, salotas suplėšykite nedideliais gabalėliais, kiaušinius supjaustykite ketvirčiais, žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Salotų lapų nepjaustykite metaliniu peiliu: dėl to salotos gali tapti karčios.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą: sumaišykite smulkiai supjaustytus mėtų lapelius, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Visus salotų ingredientus (išskyrus kiaušinius) sudėkite į gilų dubenį, supilkite padažą, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Salotas išdėliokite ant serviravimo lėkštės. Kiekvieną porciją papuoškite kiaušinio griežinėliais.
Kategorijos