Salotos "Švelnumas" su agurkais ir vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Salotos "Švelnumas" su agurkais ir vištiena

Salotos "Švelnumas" yra vienos iš klasikinių majonezo salotų, kurios išdėstomos sluoksniais. Patiekalo pagrindą sudaro virta vištienos filė, švieži agurkai, sultingi saldūs pomidorai ir virti kiaušiniai. Salotos užpilamos majonezu, tačiau jį galite pakeisti grietine arba klasikiniu jogurtu, tada užkandis taps dietinis. Salotos "Švelnumas" gaunasi labai lengvos, gaivios ir skanios. Jos puikiai tiks užkandžiui ar šventiniam stalui.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Riešutai, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.64/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su agurkais ir vištiena Žingsnis 1
Vištienos filė sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su agurkais ir vištiena Žingsnis 2
Agurką sutarkuokite smulkia tarka. Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 3

Salotos "Švelnumas" su agurkais ir vištiena Žingsnis 3
Atskirai smulkiai sutarkuokite trynius ir baltymus.

Žingsnis 4

Salotos "Švelnumas" su agurkais ir vištiena Žingsnis 4
Virtą vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Salotos "Švelnumas" su agurkais ir vištiena Žingsnis 5
Dabar paruoškite salotas. Tam paimkite specialią formą, plokščią salotinę arba kepimo formą. Ant dugno sudėkite griežinėliais supjaustytą vištieną ir ištepkite majonezu.

Žingsnis 6

Salotos "Švelnumas" su agurkais ir vištiena Žingsnis 6
Kitus sluoksnius dėkite tokia tvarka: pomidorai, kiaušinio trynys, agurkai ir baltymas. Išimkite salotų formą.

Žingsnis 7

Salotos "Švelnumas" su agurkais ir vištiena Žingsnis 7
Papuoškite salotas žalumynais ir kedro riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos