Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos "Švelnumas" su aštriu padažu
Šios salotos "Švelnumas" su vištiena aštriame česnakų ir majonezo padaže ruošiamos be svogūnų, bet su morkomis. Padažą galima pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu, sumaišytu su garstyčiomis. Vištienos filė imti atšaldytą. Kokybiška krūtinėlė turi būti šviesiai rausva, vienodos spalvos, be mėlynių. Jos mėsa tanki ir lygi, nesusluoksniuota. Spaudžiant ant filė neturi išsiskirti drėgmė ar likti pėdsakų. Tai reiškia, kad produktas buvo užšaldytas ir vėliau atitirpintas.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Vištieną supjaustykite kubeliais. Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, du trynius palikite papuošimui, juos sutarkuokite smulkia tarka. Morkas ir sūrį taip pat sutarkuokite stambia tarka. Česnaką sutarkuokite per presą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite smulkintą česnaką su majonezu. Pagardinkite pipirais ir viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Naudodami kepimo žiedą salotas išdėliokite sluoksniais. Ant lėkštės dugno sudėkite filė, pasūdykite ir aptepkite padažu. Tada supilkite tarkuotus kiaušinius ir vėl aptepkite padažu. Tada išdėliokite morkas ir patepkite jas padažu. Uždėkite tarkuoto sūrio, papuoškite salotas tarkuotu kiaušinio tryniu ir išimkite formą.
Kategorijos