Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis

Salotas "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis galima ruošti su virta arba rūkyta vištiena, o vietoj majonezo naudoti jogurtą arba grietinę. Džiovintose slyvose gausu ląstelienos, organinių rūgščių ir pektinų. Nepaisant didelio kaloringumo, jos turi mažą glikeminį indeksą ir pasižymi savybe greitai pasisotinti. Prieš pirkdami apžiūrėkite džiovintus vaisius. Džiovintų slyvų paviršius turi būti matinis. Jei jis ryškiai blizga, vaisiai buvo apdoroti glicerinu ir juos reikia nuplauti.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Filė nuplaukite ir sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti filė. Užvirkite ant didelės ugnies, nugriebkite putas ir virkite 15 minučių ant mažos ugnies. Atvėsinkite.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis Žingsnis 2
Susmulkinkite ingredientus. Supjaustykite garuose virtas džiovintas slyvas mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite vištieną. Agurką supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius sutarkuokite ant vidutinės tarkavimo priemonės.

Žingsnis 3

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Sudedamąsias dalis sluoksniais išdėliokite lėkštėje naudodami kepimo žiedą. Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Pirmiausia - vištienos filė, tada džiovintos slyvos. Kitus sluoksnius sudarys agurkai ir graikiniai riešutai. Paskutinis sluoksnis - kiaušiniai, neaptepant jų majonezu. Sudėję visus sluoksnius, išimkite formą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos