Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis
Salotas "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis galima ruošti su virta arba rūkyta vištiena, o vietoj majonezo naudoti jogurtą arba grietinę. Džiovintose slyvose gausu ląstelienos, organinių rūgščių ir pektinų. Nepaisant didelio kaloringumo, jos turi mažą glikeminį indeksą ir pasižymi savybe greitai pasisotinti. Prieš pirkdami apžiūrėkite džiovintus vaisius. Džiovintų slyvų paviršius turi būti matinis. Jei jis ryškiai blizga, vaisiai buvo apdoroti glicerinu ir juos reikia nuplauti.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Filė nuplaukite ir sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti filė. Užvirkite ant didelės ugnies, nugriebkite putas ir virkite 15 minučių ant mažos ugnies. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Susmulkinkite ingredientus. Supjaustykite garuose virtas džiovintas slyvas mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite vištieną. Agurką supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius sutarkuokite ant vidutinės tarkavimo priemonės.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Sudedamąsias dalis sluoksniais išdėliokite lėkštėje naudodami kepimo žiedą. Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Pirmiausia - vištienos filė, tada džiovintos slyvos. Kitus sluoksnius sudarys agurkai ir graikiniai riešutai. Paskutinis sluoksnis - kiaušiniai, neaptepant jų majonezu. Sudėję visus sluoksnius, išimkite formą.
Kategorijos