Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis ir agurkais
Švelnios salotos su džiovintomis slyvomis ir agurkais yra labai įdomus ir skanus užkandis, kuris turėtų būti ruošiamas sluoksniais ir patiekiamas stiklinėse. Vištienos filė puikiai dera su džiovintais vaisiais ir riešutais, dėl kurių susidaro įdomus skonio derinys. O sultingas agurkas salotas padaro lengvesnes, taip atskiedžia jų blankų skonį. Beje, jei norite, salotas galite nedalyti porcijomis, o gaminti kaip vientisą "pyragą". Tokiu atveju patiekalas išeis dar originalesnis ir įdomesnis.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Džiovintus vaisius ir vištieną supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius perpjaukite per pusę, atskirkite trynius ir baltymus. Trynius sutarkuokite, o baltymus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Agurką ir riešutus susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite visus ingredientus sluoksniais, nepamiršdami jų ištepti majonezu. Stiklainių dugne sudėkite filė gabalėlius. Tada sudėkite sluoksnius džiovintų slyvų, agurkų, kiaušinių baltymų ir riešutų. Paruoštą patiekalą pabarstykite tarkuotais tryniais. Po to 15-20 minučių padėkite salotas į šaldytuvą, kad įsigertų.
Kategorijos