Salotos "Švelnumas" su grybais ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Salotos "Švelnumas" su grybais ir sūriu

Salotos "Švelnumas" su grybais, vištiena ir sūriu - tai šventinių pietų ar vakarienės idėja. Į patiekalą įdėkite su svogūnais pakepintų grybų, kad salotos būtų skanesnės ir sotesnės. Geriau ruošti šviežius grybus, nes jie mažiau vandeningi. Grybai turi būti baltos arba šiek tiek rusvos spalvos, be dėmių. Plėvelė tarp kepurėlės ir kotelio turi būti šviesi ir nepažeista. Švieži grybai turi būti tvirti ir stangrūs.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su grybais ir sūriu Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais. Kiaušinių baltymus sutarkuokite stambiais gvazdikėliais, o trynius ir sūrį - smulkiais gvazdikėliais. Supjaustykite pievagrybius plonais griežinėliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su grybais ir sūriu Žingsnis 2
Apkepkite grybus. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi. Sudėkite svogūną ir kepkite 1-2 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite grybus, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies be dangčio iki 10 minučių, kol išgaruos skystis. Prieš dėdami į salotas atvėsinkite.

Žingsnis 3

Salotos "Švelnumas" su grybais ir sūriu Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Sudėkite vištieną, patepkite majonezu. Toliau - grybai ir svogūnai, pusė sūrio drožlių ir majonezas. Toliau - baltymai ir likęs sūris. Pabarstykite tryniais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos