Publikavimo data: 2024-03-24
Salotos "Švelnumas" su grybais ir sūriu
Salotos "Švelnumas" su grybais, vištiena ir sūriu - tai šventinių pietų ar vakarienės idėja. Į patiekalą įdėkite su svogūnais pakepintų grybų, kad salotos būtų skanesnės ir sotesnės. Geriau ruošti šviežius grybus, nes jie mažiau vandeningi. Grybai turi būti baltos arba šiek tiek rusvos spalvos, be dėmių. Plėvelė tarp kepurėlės ir kotelio turi būti šviesi ir nepažeista. Švieži grybai turi būti tvirti ir stangrūs.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais. Kiaušinių baltymus sutarkuokite stambiais gvazdikėliais, o trynius ir sūrį - smulkiais gvazdikėliais. Supjaustykite pievagrybius plonais griežinėliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Apkepkite grybus. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi. Sudėkite svogūną ir kepkite 1-2 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite grybus, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies be dangčio iki 10 minučių, kol išgaruos skystis. Prieš dėdami į salotas atvėsinkite.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Sudėkite vištieną, patepkite majonezu. Toliau - grybai ir svogūnai, pusė sūrio drožlių ir majonezas. Toliau - baltymai ir likęs sūris. Pabarstykite tryniais.
Kategorijos