Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su sūriu, obuoliu ir kiaušiniu
Salotos "Švelnumas" dėl obuolių ir morkų tampa saldžios, o dėl kiaušinių ir majonezo - minkštos. Salotoms tinka rūgščiai saldžios obuolių veislės - Simirenko, Golden Delicious, Gloucester. Šiuose vaisiuose gausu vitaminų C, geležies, fosforo ir kitų naudingų medžiagų. Jie suteikia jėgų, gerina smegenų ir širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą. Kad obuoliai nepatamsėtų gatavame patiekale, 20 minučių pamirkykite juos pasūdytame vandenyje arba apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Obuolius sutarkuokite stambiais dantukais, morkas ir sūrį - smulkiais. Kiaušinius supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Ant salotinės dugno sudėkite svogūnų kubelius, tada - tarkuotus obuolius. Trečias sluoksnis - majonezu išteptos tarkuotos morkos. Toliau - kiaušiniai su majonezu. Pabarstykite sūrio drožlėmis, neaptepdami šio sluoksnio padažu.
Kategorijos