Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su vištiena ir grybais
Beveik nė vienas šventinis stalas neapsieina be salotų. Jei norite nustebinti ne tik svečius, bet ir save, paruoškite salotas "Švelnumas" su vištiena ir grybais. Šių dviejų ingredientų derinyje salotos tampa labai sočios, maistingos ir, žinoma, skanios. Norėdami kuo labiau pagreitinti gaminimo procesą, vištienos filė išvirkite iš anksto, tada patiekalą suformuosite per kelias minutes.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į indą su smulkinta vištienos filė suberkite ant vidutinės tarkos trintuvo trynius. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus majonezo, druskos ir išmaišykite. Gautą masę padalykite į dvi dalis tiesiai į indą. Kiaušinių baltymus sutarkuokite stambia tarka, konservuotus grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Sumaišykite ingredientus ir panašiai padalykite masę pusiau.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Padėkite salotų formą ant plokščios lėkštės. Pirmuoju sluoksniu dėkite pusę vištienos trynių mišinio, tada paskleiskite grybų ir kiaušinių baltymų sluoksnį (pusę), tada dėkite svogūną. Procedūrą pakartokite su likusiomis dviem sluoksnių pusėmis. Kai visi sluoksniai pasiskirstys, salotas aptepkite majonezu ir gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos