Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu"

Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu" - tai išskirtinis, originalus patiekalas, sluoksniais išdėliotas ant žalių salotų lapų. Tuomet seka iki aukso spalvos apkepti marinuoti sultingi vištienos filė gabaliukai, kvapnūs kepti grybai, o pikantiškumo ir malonaus aštrumo šiam patiekalui suteikia česnakiniai džiūvėsėliai ir neįprastas kiaušinių ir garstyčių padažas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.28/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu" Žingsnis 1
Marinuokite vištienos filė: įtrinkite ją druskos ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, uždenkite maistine plėvele ir marinuokite 1 valandą. Kol mėsa marinuojasi, supjaustykite grybus į 4-6 dalis, sudėkite juos į įkaitintą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite, kol iškeps.

Žingsnis 2

Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu" Žingsnis 2
Baltos duonos kepalą supjaustykite mažais kubeliais. Česnako skilteles sutrinkite peiliu, pakepinkite įkaitintame aliejuje ir išimkite (mums jų nebereikia). Į česnakų aliejų sudėkite duonos kubelius ir iškepkite skrebučius.

Žingsnis 3

Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu" Žingsnis 3
Marinuotą vištienos filė sudėkite į keptuvę, įkaitintą su alyvuogių aliejumi, ir kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies apie 6-7 minutes, tada atvėsinkite. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.

Žingsnis 4

Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu" Žingsnis 4
Paruoškite padažą: į mikserio indą sudėkite atskirtus kietai virtų kiaušinių trynius, česnaką, citrinos sultis, aliejų, garstyčias, druską, cukrų ir viską gerai išplakite.

Žingsnis 5

Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu" Žingsnis 5
Suformuokite salotas: rankomis suplėšykite salotų lapus ir sudėkite juos į lėkštę, ant viršaus sudėkite kubeliais supjaustytą vištienos filė, užpilkite pusę paruošto padažo. Tada dėkite sluoksnį keptų grybų ir sluoksnį džiūvėsėlių, užpilkite likusį padažą, salotų viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos