Publikavimo data: 2024-10-12
Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu"
Salotos "Vištienos filė su kiaušinių ir garstyčių padažu" - tai išskirtinis, originalus patiekalas, sluoksniais išdėliotas ant žalių salotų lapų. Tuomet seka iki aukso spalvos apkepti marinuoti sultingi vištienos filė gabaliukai, kvapnūs kepti grybai, o pikantiškumo ir malonaus aštrumo šiam patiekalui suteikia česnakiniai džiūvėsėliai ir neįprastas kiaušinių ir garstyčių padažas.
Žingsnis 1
Marinuokite vištienos filė: įtrinkite ją druskos ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, uždenkite maistine plėvele ir marinuokite 1 valandą. Kol mėsa marinuojasi, supjaustykite grybus į 4-6 dalis, sudėkite juos į įkaitintą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 2
Baltos duonos kepalą supjaustykite mažais kubeliais. Česnako skilteles sutrinkite peiliu, pakepinkite įkaitintame aliejuje ir išimkite (mums jų nebereikia). Į česnakų aliejų sudėkite duonos kubelius ir iškepkite skrebučius.
Žingsnis 3
Marinuotą vištienos filė sudėkite į keptuvę, įkaitintą su alyvuogių aliejumi, ir kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies apie 6-7 minutes, tada atvėsinkite. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą: į mikserio indą sudėkite atskirtus kietai virtų kiaušinių trynius, česnaką, citrinos sultis, aliejų, garstyčias, druską, cukrų ir viską gerai išplakite.
Žingsnis 5
Suformuokite salotas: rankomis suplėšykite salotų lapus ir sudėkite juos į lėkštę, ant viršaus sudėkite kubeliais supjaustytą vištienos filė, užpilkite pusę paruošto padažo. Tada dėkite sluoksnį keptų grybų ir sluoksnį džiūvėsėlių, užpilkite likusį padažą, salotų viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos