Publikavimo data: 2024-06-08
Šamų kepsnys orkaitėje: skanus, paprastas, draugiškas biudžetui
Orkaitėje keptas šamo kepsnys - nuostabiai sultingas, aromatingas ir švelnus patiekalas. Kepimui paprastai naudojama šaldyta žuvis. Jos negalima atitirpinti mikrobangų krosnelėje arba laikyti šiltame vandenyje, nes ji suirs. Atšildyta žuvis turi būti baltos spalvos, nepageltusi ir neturėti pašalinio kvapo. Pasirinkite šamo gabalą iš skerdenos vidurio. Kepkite kepsnį folijoje su virtais ryžiais, pomidorais, svogūnais ir tarkuotu sūriu.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrymą. Užvirinkite 200 ml vandens ir atvėsinkite. Įberkite valgomosios druskos ir išmaišykite. Žuvį mirkykite sūryme 30 minučių. Po to šamą ištraukite, įtrinkite pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. 10 minučių virkite ryžius pasūdytame vandenyje, kol išvirs. Nusausinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite kepsnį kepti. Ryžius sudėkite ant folijos ir paskleiskite. Ant ryžių sudėkite kepsnį. Išdėliokite pomidorų ir svogūnų žiedus. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir sandariai uždenkite folija. Paruoštą kepsnį pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms. Tada atidarykite foliją ir kepkite dar porą minučių. Paruoštą kepsnį sudėkite į lėkštę.
Kategorijos