Publikavimo data: 2024-01-08
Tuno kepsnys receptas
Tunas yra žuvis, tinkama kepsniams. Jos tekstūra yra tanki, kaip ir mėsos. Skanus tuno kepsnys turi būti saikingai sultingas ir neperdžiūvęs. Kad tai pasiektumėte, siūlome patiekalą ruošti ant grilio keptuvės. Tada kepsnys bus tinkamo laipsnio iškepęs. Kad žuvis būtų saikingai sūri ir aštri, siūlome pasigaminti lengvą marinatą iš sojų padažo ir sezamų aliejaus. Naudokite bordo spalvos vandenyninio tuno filė - tada patiekalas bus švelnus ir sultingas.
Žingsnis 1
Atšildykite tuno filė iki kambario temperatūros. Jei gabalas per didelis, supjaustykite jį į kelias dalis pagal pageidavimą. Paruoškite visus recepte nurodytus ingredientus ir padėkite juos matomoje vietoje. Paruoškite grilio keptuvę ir marinato indus.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Atskirame dubenyje sumaišykite sojų padažą ir sezamų aliejų iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Supilkite marinatą ant kepsnio ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Kepsnys turi būti gerai įmirkęs.
Žingsnis 4
Marinate mirkytą kepsnį iš abiejų pusių apvoliokite sezamo sėklose.
Žingsnis 5
Pradėkite kepti kepsnį. Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 6
Kepkite tuną po 1 minutę iš abiejų pusių ant vidutinio stiprumo ugnies.
Žingsnis 7
Prieš pat patiekdami apšlakstykite paruoštą kepsnį citrinos sultimis ir pakepinkite 1 minutę.
Kategorijos