Publikavimo data: 2024-03-26
Saulėgrąžų salotos su traškučiais
Salotos "Saulėgrąžos" su traškučiais ne tik pakelia nuotaiką, bet ir džiugina skanaus maisto mėgėjus. Patiekalas gavo tokį pavadinimą dėl savo išvaizdos. "Saulėgrąža" su traškučiais lėkštėje atrodo tarsi saulė. Jos "spinduliai" - tai traškučiai, išsidėstę per visą patiekalo perimetrą. Pačios salotos ruošiamos labai paprastai. Į jas reikia įdėti vištienos, kiaušinių, kukurūzų, agurkų ir kitų ingredientų. Salotos "Saulėgrąža" išdėstomos sluoksniais. Svarbiausia jas papuošti traškučiais.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Atskirkite virtų kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus smulkiai supjaustykite, o trynius sutrinkite. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais. Smulkiai supjaustykite laiškinius česnakus. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į majonezą. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Sujunkite visus produktus. Į gilų dubenį sudėkite visus susmulkintus ingredientus, išskyrus kiaušinio trynį. Į likusius ingredientus sudėkite kukurūzus. Į dubenį įpilkite česnakinio majonezo. Viską sumaišykite. Pagardinkite druska. Dėkite salotas į šaldytuvą. Po 15 minučių išimkite. Salotas lėkštėje suformuokite į pusrutulį. Išlyginkite šaukštu ir apšlakstykite kiaušinio tryniu. Aplink salotas išdėliokite traškučius.
Kategorijos