Publikavimo data: 2024-04-02
Šavarma su dešra
Šavarmos su dešra receptas - naudingi patarimai, kaip greitai paruošti pietus namuose. Skanus ir daugelio mėgstamas greitas maistas patiekiamas pitos duonoje. Šavarmą galima laikyti subalansuotu patiekalu, kurį sudaro dešra, plona duona, padažas ir daržovės. Klasikinė šavarma ruošiama iš ant iešmo keptos mėsos. Tačiau namuose tokių sąlygų nėra, todėl naminėje šaurmoje mėsą galima pakeisti dešra.
Žingsnis 1
Susmulkinkite įdaro sudedamąsias dalis. Agurkus ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite kopūstą ir lengvai sutrinkite rankomis, kad būtų minkštesnis. Sūrį sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkavimo grotelių.
Žingsnis 2
Paruoškite šavarmą. Išdėliokite pitos duonos lakštą. Aptepkite jį majonezo ir kečupo padažu. Sąlyginai padalykite pitą per pusę. Ant kairiosios pusės dėkite dešros, pomidorų, agurkų, korėjietiškų morkų, kopūstų ir sūrio. Užlenkite pitos kraštus viršuje ir apačioje, kad įdaras neišbyrėtų. Susukite pitą į tvirtą ritinį. Šavarmą dėkite ant sausos keptuvės ir iš abiejų pusių išdžiovinkite ant vidutinės ugnies.
Kategorijos