Publikavimo data: 2024-06-08
Šiltos salotos su keptu sūriu ir vištiena
Salotos su keptu sūriu yra ne tik skanus, bet ir naudingas patiekalas. Jame yra produktų, kuriuose gausu vitaminų ir mineralų. Kepant sūris taps intensyvesnio ir ryškesnio skonio. Kepkite dažniausiai minkštas sūrio rūšis, nes jų pluta po terminio apdorojimo netampa šiurkšti. Kepimui tiks sūriai, kurie neišsiplečia ir nepraranda formos, bet yra tankios tekstūros. Rinkdamiesi sūrį šiam receptui pirmenybę teikite sūriams suluguni, feta, Adygea arba halloumi.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, sumaišykite su druska, paprika ir augaliniu aliejumi. Palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kitus salotų ingredientus. Sūrį supjaustykite griežinėliais, o vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Grietinę sumaišykite su garstyčiomis, augaliniu aliejumi ir česnako milteliais.
Žingsnis 3
Apkepkite vištieną ir sūrį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite vištieną 10 minučių ant vidutinės ugnies, kol ji taps auksinė. Toje pačioje keptuvėje kepkite sūrį po 5 minutes iš abiejų pusių.
Žingsnis 4
Paruoškite salotas. Salotų dubenyje sumaišykite sūrį, vištieną, vyšninius pomidorus. Supilkite padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos