Publikavimo data: 2025-08-17
Šiltos vištienos krūtinėlės ir daržovių salotos
Lengvai paruošiamas receptas. Salotos gaunasi gana sočios, jas galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą. Krūtinėlė labai dera su keptomis daržovėmis - tai ne tik sveikas, bet ir labai malonus derinys. Krūtinėlę galima iškepti į ją įdėjus šiek tiek specialaus vištienai skirto prieskonių mišinio. Vietoj sojų padažo ir citrinos galite naudoti rūgštesnį sojų padažą, pavyzdžiui, laimo.
Žingsnis 1
Brokolius virkite šiek tiek pasūdytame vandenyje 7 minutes nuo užvirimo.
Žingsnis 2
Krūtinėlę supjaustykite batonais ir 15-20 minučių kepkite alyvuogių aliejuje, įpilkite pipirų mišinio, sojų padažo ir citrinos sulčių.
Žingsnis 3
Cukiniją ir papriką supjaustykite pailgais, maždaug centimetro storio griežinėliais.
Žingsnis 4
Supilkite šiek tiek sojų padažo ant cukinijų ir kepkite, kol iškeps. Iškeptas cukinijas sudėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 5
Apkepkite paprikas, sudėkite šparagines pupeles, smulkintą česnaką ir sojų padažą, maišydami kepkite, kol suminkštės.
Žingsnis 6
Sudėkite virtus brokolius ir dar kartą išmaišykite. Kepkite maišydami dar 5 minutes.
Žingsnis 7
Į lėkštę sudėkite paprikose apkeptas daržoves, ant jų uždėkite virtą vištienos krūtinėlę ir atskirai, kaip kitą sluoksnį, cukinijas.
Kategorijos