Publikavimo data: 2024-05-25
Skani dolma su malta vištiena
Dolma laikoma daugelio Kaukazo tautų nacionaliniu patiekalu. Todėl nieko nestebina gausybė šio nuostabaus patiekalo gaminimo receptų. Apskritai dolma - tai mėsos ir ryžių įdaras, įvyniotas į vynuogių lapą. Rusijoje yra analogiškas dolmos patiekalas - tai įdaryti kopūstai.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną. Į maltą mėsą sudėkite daržoves ir ryžius, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Į lapus įvyniokite maltą mėsą, kad dolma išeitų graži ir kepdama nesubyrėtų - lapus įvyniokite blizgančia puse į viršų.
Žingsnis 3
Kai dolma bus paruošta, sudėkite ją eilėmis į puodą ar kitą indą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų viršų. Virkite 40-60 minučių.
Kategorijos