Skani dolma su malta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Skani dolma su malta vištiena

Dolma laikoma daugelio Kaukazo tautų nacionaliniu patiekalu. Todėl nieko nestebina gausybė šio nuostabaus patiekalo gaminimo receptų. Apskritai dolma - tai mėsos ir ryžių įdaras, įvyniotas į vynuogių lapą. Rusijoje yra analogiškas dolmos patiekalas - tai įdaryti kopūstai.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skani dolma su malta vištiena Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną. Į maltą mėsą sudėkite daržoves ir ryžius, įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 2

Skani dolma su malta vištiena Žingsnis 2
Į lapus įvyniokite maltą mėsą, kad dolma išeitų graži ir kepdama nesubyrėtų - lapus įvyniokite blizgančia puse į viršų.

Žingsnis 3

Skani dolma su malta vištiena Žingsnis 3
Kai dolma bus paruošta, sudėkite ją eilėmis į puodą ar kitą indą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų viršų. Virkite 40-60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos