Publikavimo data: 2025-08-20
Skani žirnių tyrės sriuba su šonine
Žirnių tyrės sriuba ir šoninė - puikus derinys, pasižymintis nuostabiu skoniu ir aromatu. Tai gana populiarus patiekalas, daugelis žmonių jį žino nuo vaikystės. Dažniausiai jis patiekiamas vaikų darželiuose ir mokyklose.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite žirnius, užpilkite juos vandeniu ir palikite porai valandų. Tada vandenį nusunkite ir žirnius dar kartą nuplaukite. Į puodą su šaltu vandeniu sudėkite žirnius, nuluptus svogūnus, morkas ir lauro lapą. Virkite žirnius ant mažos ugnies po dangčiu apie 40 minučių. Pabaigoje juos pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 2
Kai žirniai išvirs, išimkite daržoves iš puodo. Pašildykite pieną ir supilkite jį į žirnių tyrę, išmaišykite. Dėkite žirnių tyrės sriubą ant ugnies, užvirinkite ir įdėkite sviesto. Sausoje keptuvėje pakepinkite šoninę, kol taps traški.
Kategorijos