Publikavimo data: 2025-08-17
Skanios PP salotos
Šios ryškios šviežių daržovių salotos - vitaminų ir maistingųjų medžiagų lobynas. Pagrindinis šio patiekalo akcentas - askaloniniai česnakai. Nuo svogūnų jis skiriasi tuo, kad auga kaip česnakas - griežinėliais. Jo skonis ir kvapas švelnus ir saldus. Pjaustant nuo tokių svogūnų griežinėliais akys neskauda. Šalotiniuose svogūnuose yra daugiau vitamino C nei ropėse, taip pat daugiau gydomųjų savybių. Šalotiniai svogūnai ypač paplitę prancūzų virtuvėje, kur jų dedama į sriubas, antrus patiekalus ir salotas.
Žingsnis 1
Supjaustykite ingredientus griežinėliais. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, šalotinį svogūną - pusžiedžiais. Paprikas supjaustykite juostelėmis, o jas perpjaukite per pusę. Agurkus supjaustykite pusiau apvaliomis riekelėmis, pomidorus - mažais gabalėliais. Alyvuoges perpjaukite per pusę. Česnakus išspauskite per presą. Susmulkinkite krapus ir petražoles.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite pjaustytus agurkus ir pomidorus, saldžiąją papriką, pjaustytus kopūstus, svogūną, česnaką ir smulkintas žoleles. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir išspauskite pusės citrinos sultis. Kruopščiai išmaišykite.
Kategorijos