Publikavimo data: 2024-10-13
Skanus mišrainė
"Solyanka" yra sovietinės ir rusiškos virtuvės klasika. Jos populiarumas tarp karštųjų pirmųjų patiekalų vis dar didelis. Ši sriuba, kurios pagrindą sudaro kietas mėsos, žuvies arba grybų sultinys su aštriais prieskoniais, atitinka mūsų skonį. Kiekviena šeimininkė žino soliakos receptą, tačiau yra tiek daug jos paruošimo variantų, kad kiekvieną kartą galima eksperimentuoti su ingredientais ir pasiekti naują skonį. Pagal mūsų receptą galėsite paruošti solietką, kuri taps jūsų pietų stalo puošmena.
Žingsnis 1
Paruoštą mėsą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Nugriebtuvu pašalinkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės. Paprastai tai trunka 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir troškinkite 3 minutes. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus sutarkuokite stambia tarka ir nusiųskite į keptuvę su svogūnais. Viską kartu troškinkite 5 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir troškinkite po uždengtu dangčiu dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Kai mėsa bus paruošta, sudėkite ją į lėkštę. Raugintus kopūstus sudėkite į puodą ir pavirkite penkias minutes. Supjaustykite kumpį ir dešrą vidutinio dydžio griežinėliais. Taip pat supjaustykite virtą jautieną.
Žingsnis 4
Į puodą su sultiniu ir kopūstais sudėkite svogūnų, agurkų ir grybų kepsnius, griežinėliais supjaustytas dešreles ir jautieną. Įdėkite lauro lapą ir ant silpnos ugnies troškinkite10 minučių. Baigiant virti sudėkite žiedais supjaustytas alyvuoges. Pagardinkite druska ir palikite ant silpnos ugnies dar 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir palikite mišrainę po dangčiu bent 15 minučių.
Kategorijos