Publikavimo data: 2024-06-09
Skumbrė su daržovėmis naminėje krosnyje
Reguliarus skumbrės įtraukimas į mitybą yra puiki daugelio ligų prevencija ir atjauninimo priemonė. Ir tai nenuostabu, nes pagal omega-3 riebalų rūgščių kiekį skumbrė nusileidžia tik menkėms ir eršketams. Mūsų šalyje plačiai paplitusios sūdytos, rūkytos ir austrių skumbrės. Pabandykite nusipirkti šviežios arba šaldytos skumbrės ir iškepkite ją orkaitėje su daržovėmis pagal mūsų receptą - būsite maloniai nustebinti jos švelnumu ir skoniu.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite svogūnus ir morkas, tada sumaišykite su bulvėmis. Sudėkite į kepimo indą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Į formą su bulvėmis sudėkite atsargiai porcijomis supjaustytą žuvį. Supjaustykite pomidorus ir paprikas griežinėliais ir sudėkite juos į bulvių ir žuvies formas. Bus skanu ir gražu, jei žuvį, pomidorus ir paprikas išdėliosite pakaitomis. Aptepkite žuvį ir daržoves grietine naudodami kepimo šepetėlį ir uždenkite folija.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Kepkite žuvį ir daržoves 30 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos