Publikavimo data: 2024-06-15
Skumbrės sriuba su kviečių kruopomis
Žuvies sriubos yra klasikinis sovietinės ir rusiškos virtuvės žanras. Jos vis dar mėgstamos tarp karštųjų pirmųjų patiekalų. O skumbrės sriuba yra tikras lobis, nes ši žuvis pasižymi neprilygstamu skoniu ir dietinėmis savybėmis. Svarbu ir tai, kad skumbrė yra biudžetinis jūros žuvies variantas. Mūsų receptas leis jums papuošti pietų stalą lengvu ir itin sveiku karštu žuvies patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite skersai dideliais, bent 3 cm storio griežinėliais. Sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, užkaitinkite ir virkite, kol išvirs (15 minučių).
Žingsnis 2
Į puodą supilkite 2,5 litro vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite nuplautas kviečių kruopas ir virkite 15 minučių. Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio (iki 3 cm) kubeliais. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 3
Į puodą su kruopomis sudėkite bulves, daržovių mišinį, žuvį. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įberkite smulkintų žolelių. Viską kartu virkite 3 minutes. Išjunkite dujas ir palikite pastovėti penkias minutes.
Kategorijos