Skumbrės sriuba su kviečių kruopomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Skumbrės sriuba su kviečių kruopomis

Žuvies sriubos yra klasikinis sovietinės ir rusiškos virtuvės žanras. Jos vis dar mėgstamos tarp karštųjų pirmųjų patiekalų. O skumbrės sriuba yra tikras lobis, nes ši žuvis pasižymi neprilygstamu skoniu ir dietinėmis savybėmis. Svarbu ir tai, kad skumbrė yra biudžetinis jūros žuvies variantas. Mūsų receptas leis jums papuošti pietų stalą lengvu ir itin sveiku karštu žuvies patiekalu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skumbrės sriuba su kviečių kruopomis Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite skersai dideliais, bent 3 cm storio griežinėliais. Sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, užkaitinkite ir virkite, kol išvirs (15 minučių).

Žingsnis 2

Skumbrės sriuba su kviečių kruopomis Žingsnis 2
Į puodą supilkite 2,5 litro vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite nuplautas kviečių kruopas ir virkite 15 minučių. Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio (iki 3 cm) kubeliais. Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Žingsnis 3

Į puodą su kruopomis sudėkite bulves, daržovių mišinį, žuvį. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įberkite smulkintų žolelių. Viską kartu virkite 3 minutes. Išjunkite dujas ir palikite pastovėti penkias minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos