Publikavimo data: 2024-06-23
Skumbrės sriuba su salierais
Skumbrė puikiai tinka ne tik kepti ir troškinti, bet ir virti sriubas bei uogienes. Žuvis neturi daug kaulų, yra gana riebi. Sriubos su šia žuvimi būna skanios ir sočios. Daržovės, su kuriomis verdama skumbrė, puikiai papildo sultinio skonį, o česnakai ir šviežios žolelės suteikia nuostabų aromatą. Ši sriuba taps vienu mėgstamiausių jūsų pietų patiekalų.
Žingsnis 1
Supjaustykite supjaustytą žuvį mažais gabalėliais ir sudėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, morkas - plonais griežinėliais, svogūnus - plonais pusžiedžiais, pomidorus - mažais kubeliais, česnaką - plonais griežinėliais, o salierą - griežinėliais.
Žingsnis 3
Žuvį ir bulves sudėkite į verdantį vandenį, pasūdykite, įberkite prieskonių ir virkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, suberkite morkas ir kepkite 5 minutes, tada sudėkite česnakus, salierus ir kepkite dar apie 2 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Į apkeptas daržoves sudėkite pjaustytus pomidorus, išmaišykite ir troškinkite 7 minutes.
Žingsnis 6
Kai daržovės troškinasi, sudėkite jas į sultinį kartu su žuvimi ir bulvėmis. Virkite 5 minutes, išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite šiek tiek pastovėti.
Kategorijos